Rintasyöpäleikkaukseen ilman jonottamista

Helena - Asiakaskokemus

Kesäkuisena perjantai-iltana Helena kantoi olallaan painavaa ostoskassia. Kassin hihnat painoivat kipeästi kainaloon ja toiseen rintaan. Kivun lähde oli käsin kosketeltava kyhmy. Maanantaina Helena, 66 v. sai tietää sairastavansa rintasyöpää.

Helena asuu ulkomailla, mutta viettää aikaa säännöllisesti Suomessa, jossa käy myös gynekologilla. Yksityisvastaanoton gynekologi tutki Helenan ja ohjasi hänet mammografiaan ja ultraäänitutkimukseen diagnoosin varmistamiseksi.

Docrates Syöpäsairaalassa tehdyn magneettikuvauksen jälkeen Helena päätyi hakeutumaan rintasyöpäleikkaukseen Helsingissä yksityissairaalaan, koska asuinmaan sairaskassan mukaan hoitoon pääsy julkisen terveydenhoidon piirissä voisi kestää pitkäänkin.

Jo heinäkuun alussa Helena leikattiin Sairaala Siluetissa. Helenan syöpäkasvain sijaitsi rinnan yläulkoneljänneksessä. Leikkaustiimi päätyi onkoplastiseen leikkaustekniikkaan.

- Valitulla leikkaustekniikalla saimme kasvaimen poistettua reiluilla tervekudosmarginaaleilla kompromisoimatta rinnan muotoa. Vartiasolmuke poistettiin pienestä erillisestä kainaloon tehdystä viillosta.

- Olen tyytyväinen Siluetin palveluun, joka oli mielestäni hyvin huomaavaista. Ei kannata jäädä odottamaan, sanoo Helena omaksi ohjeekseen vastaavassa tilanteessa oleville.

Helena oli tyytyväinen myös leikkausarven ulkonäköön ja rinnan muodon säilymiseen.

- Näillä asioilla on kyllä merkitystä, vaikka silloin leikkausvaiheessa ajattelin, että pääasia, kunhan syöpä saadaan pois.

Kun leikkauksesta oli kulunut noin kuukausi, oli Helena palannut jo osa-aikatyöhönsä ja odotti viiden viikon sädehoitojakson alkamista Docrates Syöpäsairaalassa.