Rintojen pienennysleikkaus paransi elämänlaatua

Minna - Asiakaskokemus

Minkälaisia oireita ja arkielämän hankaluuksia liian suuret rinnat sinulle aiheuttivat?

Olin vuosikaudet kärsinyt päänsärystä sekä niska- hartia- ja selkäkivuista suurien, raskaiden rintojeni takia. Pahimmillaan saatoin pyörtyä kesken työpäivän. Liivit jättivät syvät painumat hartioilleni. Liikunnan harrastaminen oli hankalaa. Vaatteita oli hankala löytää, kun yläosa oli valtava ja alaosa normaali. Uimahallissa tuijotettiin suuria rintojani. Vuosikaudet lääkärit antoivat kipuoireisiini särkylääkkeitä, mutta kukaan ei kertonut minulle, että vaivat voisivat johtua ylisuurista rinnoistani!

Kuinka pitkään kärsit oireista?

Rintani suurenivat toisen lapseni synnyttyä vuonna 1993. Lähes 20 vuotta kärsin!

Mikä sai sinut tekemään leikkauspäätöksen ja miksi valitsit Sairaala Siluetin?

Olin jo vuodesta 2009 vakavasti harkinnut, että leikautan rintani. Mieheni tosin ei uskonut, että rohkenen näin suureen päätökseen, joka muuttaa vartaloani. Hän oli jo kyllästynyt, kun aina vain puhuin leikkaukseen menemisestä. Päätin joulukuussa 2011, että nyt soitan ja varaan ajan lääkärille. Tiesin, että Sairaala Siluetissa on huippukirurgit. Ensimmäinen puhelinsoitto Sairaala Siluettiin toi niin varman hyvänolon tunteen, kun oli tosi sydämellinen ja asiantunteva vastaanottovirkailija, joka osasi ohjata minut juuri oikealle lääkärille.

Miten leikkaus ja toipuminen sujuivat?

Leikkaus meni tosi hienosti, enkä pelännyt tai jännittänyt lainkaan, sillä tiesin olevani todella ammattilaisten ja huippuunsa koulutettujen kirurgien hoidettavana. Jo heräämössä herättyäni tunsin kuinka ihanan ” kevyt ” olo oli ja pystyin makaamaan selälläni, mikä oli vuosiin ollut mahdotonta rintojen painon vuoksi. Minulta poistettiin yhteensä 2,5 kg rintarauhaskudosta. Kivut jäivät leikkauspöydälle, eivätkä rinnat enää painaneet keuhkojani. Pystyin tosiaan makaamaan ja nukkumaan selälläni! Toipuminen sujui hyvin. Kävin leikkauksen jälkeen lymfahierojalla kaksi kertaa viikossa toipumisen nopeuttamiseksi. Teippailin ja rasvasin arpia yli vuoden arpivoiteella ja silikonivalmisteella, joita ostin Sairaala Siluetista. Jäljelle jäi arvet pystyyn ja rintojeni alle poimuun. Leikkaus oli paras päätökseni ja Sairaala Siluetin lääkäritiimi hoitajineen oli aivan mahtava. Huipputiimi! Minusta todellakin pidettiin hyvää huolta. Kiitos !

Mikä vaikutus leikkauksella oli elämänlaatuusi?

Vartaloni on todellakin nyt sopusuhtainen ja olo on ihana, nuorekas ja saan normaalikokoisia vaatteita ! Elämänlaatuni parani valtavasti. Käyn 3 krt viikossa jumpissa ja pystyn hyppimään. Työt sujuvat loistavasti, kun en syö enää vahvoja särkylääkkeitä.

Suosittelen rintojenpiennysleikkausta lämpimästi kaikille, jotka kärsivät suurista ja raskaista rinnoista. Olkaa naiset rohkeita ja käykää keskustelemassa asiasta plastiikkakirurgin kanssa. Minä kärsin turhaan ihan liian kauan. Nautin valtavasti uusista rinnoistani ja mieheni myös.


Varaa aika vastaanotolle