Rintaimplanteilla kauniimpi povi

Asiakaskokemus

Olit 33- vuotias pienen lapsen äiti suurennuttaessasi rintasi silikoni-implanteilla. Miksi päädyit leikkaukseen?

Siitä asti, kun nuorena tajusin, että rintani eivät kasva isommiksi, halusin implantit. Olen aina ollut hoikka ja rintani olivat olemattomat, enkä tuntenut itseäni naiselliseksi. Synnytyksen jälkeen palauduin nopeasti vanhoihin mittoihin, mutta rintani pienenivät entisestään. Peilikuvani muistutti minua tästä mieltäni painavasta asiasta joka päivä. Aloin puhua miehelleni rintojeni suurentamisesta, mutta hän oli sitä vastaan, koska pelkäsi, että minulle laitetaan isot luonnottoman näköiset pallot. Sain viimein suostuteltua hänet mukaani sairaala Siluettiin palstiikkakirurgi Katja Puumasen vastaanotolle, jossa hänen ennakkoluulonsa karisivat.

Saitko mielestäsi vastaanotolla riittävästi tietoa leikkauksesta ja miten sinua tutkittiin?

Ennen vastaanottoa ylävartaloni ja rintani valokuvattiin käyttäen myös 3 D valokuvausta. Plastiikkakkirugi Katja Puumanen tutki rintani ja arvioi huolellisesti kehoni mittasuhteet sekä rintojen lähtötilanteen. Vectra 3D kuvamallintamisohjelman avulla minulle havainnollistettiin tulevien rintojeni kokoa ja tarjolla oli useampi implanttivaihtoehto. Vectra 3 D kuvasimulaatiosta oli todella apua päätöksenteossani. Plastiikkakirurgi kertoi tarkkaan toimenpiteestä, toipumisesta ja leikkaukseen ja nukutukseen liittyvistä riskeistä. Halusin mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Päädyimme yhdessä anatomiseen 245 ml kokoiseen implanttiin. Vastaanoton jälkeen kävimme vielä hoitajan kanssa läpi käytännön asioita. Olo oli iloinen ja jännittynyt. Leikkaus sovittiin 2 kk päähän, jolloin minulla oli 2 viikon loma työstäni.

Miten leikkaus ja toipuminen sujuivat?

Leikkauspäivän aamuna kerrattiin vielä toimenpidesuunnitelma, sain esilääkkeen ja minut vietiin leikkaussaliin. Leikkaus sujui hyvin ja suunnitelman mukaisesti, implantti laitettiin osittain rintalihaksen alle. Leikkaus kesti hieman yli tunnin. Heräämössä kipu oli alkuun aika kova. Jäin yöksi sairaalaan. Aamulla olo oli jo hyvä ja pääsin näkemään uudet rintani. Ne olivat mielestäni täydelliset ja vastasivat todella hyvin 3 D kuvasimulaatiolla saatua arviota lopputuloksesta. Rinnat tuntuivat heti omilta. Toivuin nopeasti ja palasin töihin lomani jälkeen.

Vaikuttiko leikkaus positiivisesti itsetuntoosi tai elämääsi yleensä?

Itsetunto, itsevarmuus ja iloisuus ovat nousseet kohisten leikkauksen jälkeen; tunnen oloni vihdoin naiselliseksi ja peilikuvani saa minut hymyilemään! Miehenikin on hyvin tyytyväinen luonnolliseen lopputulokseen.


Varaa aika konsultaatioon


33 v, 240 cc (ml) implantti osittain lihaksen alla, 1 v leikkauksesta