Nuorekkuutta yläluomileikkauksella

Asiakaskokemus

Harmittelin usein omaa peilikuvaani. Raskaat luomet tekivät ilmeestä väsyneen ja vanhan. Meikkaaminenkin oli haasteellista.” Näin kuvailee tuntojaan 40-vuotias Sanna. Sannan luomet olivat aina olleet raskaat ja iän myötä tilanne paheni entisestään. Hän oli niin tottunut tilanteeseen, että asian korjaaminen leikkauksella ei tullut koskaan edes hänen mieleensä ”Meille Suomalaisille on luontaista ajatella, että omalle ulkonäölle ja tilanteelle ei voi mitään. Että niillä mennään mitä ollaan saatu. Kauneuskirurgiaa pidetään vielä turhanpäiväisenä ja siitä ei keskustalla. Tai edes itsekseen pohdita vaihtoehtona”, Sanna totesi. Hän oli nostanut silmäluomia otsalihaksiaan jännittämällä ja peittänyt sen aiheuttamat otsan vahvat poikkijuonteet otsatukalla.

Yläluomileikkauksen harkitseminen

Eräällä Siluetti Spa-käynnillä tuli puheeksi Sannan raskaat silmäluomet. Hänelle ehdotettiin ilmettä piristävää yläluomileikkausta. Sanna tyrmäsi ajatuksen ensin, mutta kotiin päästyään katseli itseään peilistä kriittisin silmin kasvot peruslukemilla. Jo seuraavana aamuna hän soitti ja varasi leikkausajan. ”Itseään katselee peilistä aina positiivinen ja nätti ilme kasvoillaan. Kun päästin otsalihakset ja –rypyt rennoiksi, huomasin että luomet roikkuivat jo silmäripsien päällä. En ollut tiedostanut todellista tilannettani”, Sanna kertoo. Aktiivisena liikunnan harrastajana Sanna on säilyttänyt tyttömäisen olemuksen vartalossaan. Siksi kasvojen vanheneminen ja väsynyt ulkonäkö harmitti erityisesti. ”Pirteänä ja positiivisena ihmisenä väsynyt ja masentunut ilme roikkuvin silmäluomin harmitti. Se ei vastannut olotilaani”, Sanna kertoo.

Positiivinen lopputulos

Plastiikkakirurgin vastaanotolla Sannalle kerrottiin leikkauksen olevan helppo ja nopea toimenpide, joka ei vaadi pitkää toipumisaikaa. Lopputulos tulisi olemaan luonnollinen, mutta helpottaisi ikuista otsalihasten rypistelyä, päänsärkyjä ja saisi katseen auki. ”Jännitin paikallispuudutuksen riittävyyttä operaatiossa, mutta kaikki meni hyvin, kivuttomasti ja nopeasti. Hammaslääkärikäyntikin on kivuliaampi ja ikävämpi kuin tämä silmäluomileikkaus”, Sanna kertoo leikkauksesta. Hänet leikannut plastiikkakirurgi Katja Puumanen osasi tehdä pienet, nätit ja huomaamattomat ompeleet luomivakoon. ”Kun sain peilin käteeni heti leikkauksen jälkeen ja näin lopputuloksen, halasin Katja Puumasta onnellisena. Ensimmäistä kertaa aikoihin minulla näkyi liikkuva luomi!”

Toipuminen leikkauksen jälkeen

Leikkauksesta toipuminen oli nopeaa eikä mustelmia tullut lainkaan. Pienen silmäluomien turvotuksen Sanna peitti silmälaseilla. Muutama ensimmäinen yö leikkauksen jälkeen piti nukkua puoli-istuma-asennossa ja välttää pää alaspäin kumartelua, muuten elämää pystyi jatkamaan normaalisti toipilasaikanakin. Ompeleet poistettiin viikon kuluttua operaatiosta ja jo parin päivän kuluttua haavakohdat olivat umpeutuneet täysin.