Yläluomileikkaus jo 40-vuotiaana

Asiakaskokemus

Silmien yläluomileikkaukseen voi hakeutua jo varhaisella keski-iällä tai aiemminkin. Sairaala Siluetin plastiikkakirurgin vastaanotolla leikkaustarve arvioidaan yksilöllisesti.

Minnaa raskaat yläluomet ovat häirinneet jo toistakymmentä vuotta ja nyt 40-vuotiaana hän halusi selvittää, mitä sukuvialle voisi tehdä. Minnaa kannusti myös anoppi, jolle oli tehty erinomaisesti onnistunut yläluomileikkaus aiemmin. Niinpä Minna varasi ajan Siluetista Timo Pakkasen vastaanotolta.

Silmälääkärin suosituksesta leikkaukseen

Silmäluomileikkauksia tehdään sekä esteettisistä että terveydellisistä syistä. Raskaat luomet voivat häiritä näkökenttää ja aiheuttaa päänsärkyä. Samalla kun nämä ongelmat poistetaan yläluomileikkauksella, saa asiakas silmiensä ympäristöön myös nuorekasta ilmettä.

- Jännitän jatkuvasti otsalihaksiani, että saan luomet kunnolla auki. Jo kolme vuotta sitten juttelin tästä silmälääkärini kanssa. Toivon, että leikkauksen jälkeen näytän itseltäni, mutta virkeämpänä versiona. Anoppini leikkaustakaan muut eivät huomanneet, paitsi pirteämpänä ulkonäkönä, kertoo Minna leikkaussaliin pääsyä odotellessaan.

Onnistunut leikkaus ja normaali toipuminen

Minnan leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa ja kaikki sujui erinomaisesti. Minna pääsi vielä samana päivän kotiinsa toiselle paikkakunnalle ystävänsä kyydissä.

Parina leikkauksen jälkeisenä päivänä Minna kuvaili silmiensä muistuttavan tomaatteja ja soitti hiukan huolissaan Siluetin sairaanhoitajalle. Silmien punoitus ja luomien turvotus on kuitenkin osa normaalia toipumisprosessia. Turvotukseen auttavat lymfahoito, riittävä nesteen nauttiminen ja kohotetussa asennossa nukkuminen.

Toipumisen edetessä Minna toteaa vielä, että yläluomileikkaus on asiakkaalle nopea, helppo ja lähes kivuton toimenpide. Ainoa haaste Minnan mukaan on löytää omasta kalenterista sopiva ajankohta rauhassa toipumiselle.