Talvi-ihon hoito

Siluetti blogi - talvi-ihon hoito

Tuija

Kosmetologi

Meillä Pohjoismaalaisilla iho kärsii usein kuivuudesta. Ihomme kunto muuttuu jonkun verran vuodenaikojen mukaan; kesällä se saattaa rasvoittua hieman enemmän, kun ilma on kosteampi ja lämpimämpi, kun taas talvisin ihomme kuivuu entisestään vaihtelevien lämpötilojen sekä pakkasen vuoksi.

Tärkeintä ihonhoidossamme on, että ihon kosteustasapaino on kunnossa ja että iho ottaa vastaan kaikki hyvät aineosat siihen levitettävistä tuotteista. Hyvän ihonhoidon perustana ovat aina silloin tällöin kosmetologiset hoidot, joissa puhdistetaan ihoa ja poistetaan ihosta kuollutta ihosolukkoa tehokkaasti. Hoidon myötä myös tuotteet imeytyvät paremmin ihoon. Lisäksi kotihoito on erittäin tärkeää ihomme hyvinvoinnin kannalta.

Todella hyvä hoito – ja minun suosikkini – talviaikaan on perinteinen timanttihionta.

Timanttihionnalla ihosta ns. hiotaan kevyesti kuollut ihosolukko pois ja imuroidaan epäpuhtaudet. Timanttihionnan jälkeen ihoon imeytetään tehoaineet ja kasvonaamio ihotyypin mukaisesti. Timanttihionnassa hoitopää valitaan asiakkaan ihon mukaan, jolloin hoitoa pystytään tekemään lähes kaikille ihotyypeille. Poikkeuksen tekevät vain hyvin ohut tai couperoottinen iho, joille kyseistä hoitoa ei suositella, mutta hyvänä vaihtoehtona on näihin tapauksiin ultraäänipuhdistus entsymaattisen kuorinnan kanssa.


Siluetti blogi - talvi-ihon hoitovinkit


Itse kärsin varsinkin talvisin hyvin kuivasta ihosta, jossa esiintyy myös katkenneita pintaverisuonia eli couperosaa. Timanttihionnalla ihostani lähtee hellävaraisesti ylimääräinen ihosolukko jonka jälkeen siihen voidaan imeyttää paljon vitamiineja sisältävää tiivistettä ja kosteuttavaa naamiota. Mikä parasta, kyseinen hoito soveltuu kaikenikäisille!

Alla vielä muutama minun ehdoton suosikki-ihonhoitotuote, joilla kuivempikin iho pysyy kosteutettuna paukkupakkasilla.

Enzymatic peeling cream 49€
Entsymaattinen kuorinta jolla pystyy poistamaan kuollutta ihosolukkoa kotioloissa.
Käyttö 1-2 krt/vk.

Vitaminic concentrate 45€
Super kosteuttava Vitamiini tehotiiviste joka sisältää a- ja e-vitamiineja sekä mandariinin eteeristä öljyä.

Collagen mask 37€
Hätäapu kun haluat kirkastaa ja kosteuttaa ihoasi nopeasti, sopii myös ennen juhlia. Tuoksuna mandariini.

Nämä Pevonian korkealuokkaiset hoitotuotteet ovat ostettavissa Siluetista.