Rasvaimu ja rasvansiirto tuovat avun moneen vaivaan

Siluetti - Rasvaimu ja rasvansiirto

Rasvaimuja on tehty aina 1970-luvulta asti. Sen jälkeen suurin muutos vartalonmuotoilussa tapahtui kun omia rasvasoluja alettiin käyttää siirteenä. Rasvaimua käytetään esimerkiksi olkavarsien, lonkkien ulkosyrjien, pakaroiden, vatsan, kylkien, polvien, nilkkojen, leuan ja kaulan rasvanpoistoon ja muotoiluun.

Paras tulos rasvaimulla saadaan potilaan painonpudotuksen jälkeen, kun vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on saatu pienemmäksi. Rasvaimulla voidaan korjata vartalon ongelmakohtia, joihin dieetti ei pure tai jotka aiheuttavat epätasapainoa vartalossa.

Nykyisin yhä suurempi osa rasvaimuun liittyvistä toimenpiteistä sisältää potilaan oman rasvakudoksen siirtämistä toisaalle kehoon, niin sanottuna omasidossiirtona. Rasvansiirtoja on tehty noin 20 vuoden ajan ja menetelmä yleistyy jatkuvasti mm. kasvojenkohotusleikkauksien yhteydessä.

”Sairaala Siluetissa rasvansiirto on jo päivittäin käytössä oleva menetelmä”, Sairaala Siluetin plastiikkakirurgi Timo Pakkanen kertoo. Rasvansiirtoja käytetään mm. kasvojen alueelle poskipäiden, huulien, huulien ympäristön ja silmien ympäristön muotoiluun. Rintaleikkauksissa menetelmää käytetään esimerkiksi muotoiluleikkausten yhteydessä, rintojen epäsuhdan korjaamiseksi ja tilavuuden lisäämiseksi. Myös pakaroiden muotoa ja kuoppaista ihoa voidaan korjata rasvansiirrolla.

”Rasvansiirto myös parantaa ihon laatua, sillä rasvakudoksen mukana siirtyvät kantasolut korjaavat ihoa”, Pakkanen kertoo.

Kasvoihin riittää pienikin määrä rasvakudosta, mutta esimerkiksi rintojen täyteläistämiseen tai suurentamiseen tarvitaan noin litra imettyä rasvaa.

”Oman rasvakudoksen siirrossa on otettava huomioon, että vain osa rasvasta jää tulokseksi pitkäaikaisena tilavuusmuutoksena, sillä kaikki siirretyt rasvasolut eivät selviydy”, Pakkanen kertoo.

Potilaan tullessa rasvaimuun hänelle kerrotaan aina omien rasvasolujen uudelleenkäyttömahdollisuudesta. Pois tätä hyvää, omasta kehosta saatua täyteainetta ei yleensä kannata heittää, vaan rasvasoluille suunnitellaan mahdollinen käyttökohde yhdessä potilaan ja hoitavan plastiikkakirurgin kesken.

”Rasvansiirron hyviä puolia ovat sen tarkkaan rajattavissa oleva käyttöalue ja määrä. Rasvakudosta voidaan siirtää juuri haluttu määrä haluttuun kohtaan vartaloa tai kasvoja” Timo Pakkanen sanoo. Rasvaimusta ja rasvansiirrosta toipuminen on nopeaa eikä vaadi pitkää sairauslomaa. Tukitekstiilien käyttöä suositellaan noin kahden viikon ajaksi toimenpiteen jälkeen.

Sairaala Siluetissa rasvaimut ja rasvansiirrot tehdään vankalla ammattitaidolla ja pitkäaikaisella kokemuksella. Asiantuntevan tiimin työkaluina ovat uusin teknologia ja laitevaihtoehdot, sekä erilaiset kokemuksen kautta hyväksi todetut menetelmät sekä niiden yhdistelmät.

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Rintaimplantit ovat nykyisin hyvin suosittu tapa muokata omaa ulkonäköä. Leikkausta kannattaa harkita rauhassa ja valita yksityisklinikka tarkkaan. Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen vastaa usein esitettyihin kysymyksiin rintaimplanttileikkauksista...

Lue lisää »

Siluetti - Rasvaimu ja rasvansiirto

Rasvaimu ja rasvansiirto tuovat avun moneen vaivaan

Paras tulos rasvaimulla saadaan potilaan painonpudotuksen jälkeen, kun vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on saatu pienemmäksi. Rasvaimulla voidaan korjata vartalon ongelmakohtia, joihin dieetti ei pure tai jotka aiheuttavat epätasapainoa vartalossa...

Lue lisää »

Siluetti - Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Sairaala Siluetin nenäleikkausten perinteet ulottuvat 1970-luvulle. Siluetti on ollut uranuurtajana Suomalaisten nenäleikkausten koulutuksessa järjestämällä yli 10 nenäleikkauksiin liittyvää kansainvälistä koulutustilaisuutta...

Lue lisää »

Siluetti - Kasvojen kohotus ultraäänellä

Voiko ultraääni kohottaa kasvoja?

Kauneuskirurgia on saanut rinnalleen uusia esteettisiä toimenpiteitä, jotka voivat joissain tapauksissa olla jopa vaihtoehtoja leikkaushoidolle. Toimenpiteen valinnassa kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen...

Lue lisää »

Siluetti - Silikoni-implanttien valinta

Silikoni-implantin koko valitaan tarkkaan

Oikein valittu implantti antaa luonnollisen lopputuloksen ja palauttaa potilaan kehokuvan vastaamaan enemmän hänen omaa toivekuvaansa...

Lue lisää »

Siluetti - nanorasvansiirto

Nanorasvansiirto sopii silmänalusten hoitoon

Nanorasvansiirto korjaa ihon väriä ja kimmoisuutta. Tekniikka soveltuu parhaiten kasvoihin, erityisesti tummien silmänalusten ja suunympäryksen pintauurteiden hoitoon...

Lue lisää »