Silikoni-implantin koko valitaan tarkkaan

Rintojen suurentamiseen käytetään yleisimmin silikoni-implantteja. Mikäli potilaalla on vartalon tai raajojen alueella riittävästi rasvaylimäärää, on implantille rintojen suurentamiseen hyvänä vaihtoehtona myös omien rasvasolujen siirto.

Rintojen suurennus sopii naiselle, joka kokee rintansa liian pieniksi tai ei ole tyytyväinen niiden muotoon. Toimenpiteen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolla, jonka jälkeen tehdään tarvittavat tutkimukset ja varataan leikkausaika. Sairaala Siluetin kokeneet plastiikkakirurgit valitsevat implantin koon ja muodon potilaan toiveet huomioiden. Rintaleikkauksia tekevät plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Katja Puumanen.

– Oikein valittu implantti antaa luonnollisen lopputuloksen ja palauttaa potilaan kehokuvan vastaamaan enemmän hänen omaa toivekuvaansa. Tällä on parhaimmillaan kokonaisvaltaisesti elämänlaatua ja itsetuntoa kohottava vaikutus, Katja Puumanen sanoo.

Miten oikea implantin koko määritellään?

Implantin koko määritellään aina potilaan vartalon yksilöllisten mittasuhteiden ja kudosten rakenteen ja laadun mukaisesti huomioiden potilaan oma toive.

Rintakehän leveys ja ihonalaiskudoksen määrä vaikuttavat rintaimplantin optimaaliseen leveyteen. Rintakehän muoto ja rinnan suhteellinen sijainti vaikuttavat impantin ihanteelliseen korkeuteen. Implantin paksuus eli projektio valitaan iholöysyyden määrän mukaan. Lääkärin tehtävänä on määritellä potilaalle implanttivaihtoehdot turvallisen toipumisen ja sopusuhtaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa ja ensimmäisenä Pohjoismaissa käytössä Vectra 3D -mallinnosteknologia, joka auttaa potilasta valitsemaan hänelle mieluisan implantin ehdotetuista vaihtoehdoista ja ymmärtämään, mitä leikkaustulokselta voi odottaa. Siluetissa käytetään ainoastaan FDA: n (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) hyväksymiä, tutkitusti korkealaatuisia silikoni-implantteja.

Vastuuntuntoinen plastiikkakirurgi voi myös kieltäytyä leikkaamasta potilasta, jonka toiveet ovat epärealistiset tai vaarantavat potilasturvallisuuden.

– Esimerkiksi kohtuuttoman suuret rintaimplantit ovat sellaisia. Sanon perustellun mielipiteeni suoraan ja kieltäydyn tarvittaessa, Katja Puumanen toteaa.

Tarvittaessa rintojen muodonkorjaus

Joissakin tilanteissa pelkkä silikoni-implantti ei riitä korjaamaan rinnan kudosten löysyyttä ja rinnan roikkumista. Tällöin rintojen suurennusleikkaukseen yhdistetään rinnan muotoa korjaava toimenpide, jossa nänni ja nännipiha kohotetaan oikealle paikalleen ja ylimääräistä löysää ihoa ja rintarauhaskudosta poistetaan.

Valitse luotettava klinikka ja kokenut plastiikkakirurgi

Ennen kuin valitset plastiikkakirurgisen klinikan, varmista ainakin nämä asiat:

  • Onko klinikalla hyvä maine.
  • Onko plastiikkakirurgi kokenut ja missä hän on saanut koulutuksensa.
  • Mitä leikkauksen jälkeen tapahtuu, kuten tehdäänkö jälkitarkastus.
  • Miten klinikkaan/plastiikkakirurgiin saa yhteyden, jos leikkauksen jälkeen tulee kysyttävää tai ongelmia.

Sairaala Siluetille on myönnetty ainoana Suomessa AAAASF*-laatuluokitus, joka takaa korkealuokkaisimman potilasturvallisuuden ja edellyttää jatkuvaa laadun tarkkailua.

*American Association for Accreditation of Ambulatory Surgery Facilities.

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Rintaimplantit ovat nykyisin hyvin suosittu tapa muokata omaa ulkonäköä. Leikkausta kannattaa harkita rauhassa ja valita yksityisklinikka tarkkaan. Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen vastaa usein esitettyihin kysymyksiin rintaimplanttileikkauksista...

Lue lisää »

Siluetti - Rasvaimu ja rasvansiirto

Rasvaimu ja rasvansiirto tuovat avun moneen vaivaan

Paras tulos rasvaimulla saadaan potilaan painonpudotuksen jälkeen, kun vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on saatu pienemmäksi. Rasvaimulla voidaan korjata vartalon ongelmakohtia, joihin dieetti ei pure tai jotka aiheuttavat epätasapainoa vartalossa...

Lue lisää »

Siluetti - Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Sairaala Siluetin nenäleikkausten perinteet ulottuvat 1970-luvulle. Siluetti on ollut uranuurtajana Suomalaisten nenäleikkausten koulutuksessa järjestämällä yli 10 nenäleikkauksiin liittyvää kansainvälistä koulutustilaisuutta...

Lue lisää »

Siluetti - Kasvojen kohotus ultraäänellä

Voiko ultraääni kohottaa kasvoja?

Kauneuskirurgia on saanut rinnalleen uusia esteettisiä toimenpiteitä, jotka voivat joissain tapauksissa olla jopa vaihtoehtoja leikkaushoidolle. Toimenpiteen valinnassa kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen...

Lue lisää »

Siluetti - Silikoni-implanttien valinta

Silikoni-implantin koko valitaan tarkkaan

Oikein valittu implantti antaa luonnollisen lopputuloksen ja palauttaa potilaan kehokuvan vastaamaan enemmän hänen omaa toivekuvaansa...

Lue lisää »

Siluetti - nanorasvansiirto

Nanorasvansiirto sopii silmänalusten hoitoon

Nanorasvansiirto korjaa ihon väriä ja kimmoisuutta. Tekniikka soveltuu parhaiten kasvoihin, erityisesti tummien silmänalusten ja suunympäryksen pintauurteiden hoitoon...

Lue lisää »