Harkitsetko rintaimplantteja - Valitse luotettava plastiikkakirurgi

Valitse luotettava plastiikkakirurgi

Rintaimplantit ovat nykyisin hyvin suosittu tapa muokata omaa ulkonäköä. Leikkausta kannattaa harkita rauhassa ja valita yksityisklinikka tarkkaan.

Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen vastaa usein esitettyihin kysymyksiin rintaimplanttileikkauksista.

Onko rintaimplanteille ikärajaa?

Rintaimplantteja ei laiteta alaikäiselle. Rintarauhasen kehitys on yksilöllistä ja voi kestää noin kahteenkymmeneen ikävuoteen.

Mitä rintaleikkausta harkitsevan kannattaa ottaa huomioon?

Rintaimplantti on teollinen tuote, jonka odotettavissa oleva ns. elinikä on lyhyempi kuin leikkaukseen tulevan potilaan, eli jossain elämänvaiheessa uusi rintaleikkaus tulee olemaan aiheellinen.

Mitä kannattaa selvittää, kun valitsee klinikkaa ja plastiikkakirurgia?

  • Onko klinikalla hyvä maine.
  • Onko plastiikkakirurgi kokenut ja missä hän on saanut koulutuksensa.
  • Mitä leikkauksen jälkeen tapahtuu, kuten tehdäänkö jälkitarkastus.
  • Miten klinikkaan/plastiikkakirurgiin saa yhteyden, jos leikkauksen jälkeen tulee kysyttävää tai ongelmia.

Miten nopeasti Siluetissa pääsee rintaimplanttileikkaukseen?

Siluetissa potilas pääsee rintaimplanttileikkaukseen kahden viikon ns. harkinta-ajan jälkeen, kun hän on käynyt plastiikkakirurgin vastaanotolla. Siluetin potilasturvallisuuskäytännön mukaan potilas voi vielä kaksi viikkoa pohtia saamaansa informaatiota leikkauksesta, ja siihen liittyvistä riskeistä ennen varsinaista leikkausta.

Miten oikea rintaimplantin koko määritellään?

Rintaimplantin koko määritellään aina potilaan vartalon yksilöllisten mittasuhteiden ja kudosten rakenteen ja laadun mukaan, huomioiden potilaan oma toive. Siluetissa käytämme Vectra 3D -mallinnosta auttamaan potilasta valitsemaan hänelle mieluisan implantin ehdotetuista vaihtoehdoista.

Kauanko leikkauksesta toipumiseen menee aikaa ja millaista toipuminen on?

Yleensä rintaimplanttileikkauksesta toipumiseen menee viikosta kymmeneen päivään. Mikäli rintaimplantit on laitettu osittain rintalihaksen alle, tuntuu lihasvenytykseen liittyvää kipua keskellä rintakehää ja alkuun syvään hengittäminen lisää kivun tunnetta. Lisäksi rinnat ovat turvoksissa varsinkin yläosastaan. Mikäli rintaimplantit on laitettu rintarauhasen alle, on leikkauksen jälkeinen kipu vähäisempää, mutta turvotusta esiintyy enemmän.

Potilas saa kivunlievitykseen särkylääkettä ensimmäisen viikon ajan. Kivun kokeminen ja toipuminen on kuitenkin aina yksilöllistä.

Leikkauksen jälkeen käytetään tukitekstiilejä, jotka edesauttavat rintaimplanttien kiinnittymistä oikeaan paikkaan ja vähentävät turvotusta. Urheilukielto on kuusi viikkoa.

Koska kyseessä on ulkonäkökirurginen toimenpide, ei oikeutta palkalliseen sairauslomaan ole, vaan toipumisajalle pitää itse järjestää lomaa. Suosittelen yleensä hieman ammatista ja sen fyysisyydestä riippuen kahta viikkoa lomaa.

Pitääkö rintaimplantit vaihtaa jossain vaiheessa?

Nykyimplantteja ei tarvitse vaihtaa tietyin väliajoin, vaan niin kauan kuin rintaimplantit ovat ehjät, sekä näyttävät ja tuntuvat hyvältä, niitä ei tarvitse vaihtaa. Rintaimplanttien tilanne on syytä tarkistaa ultraäänellä noin 3 vuoden välein, sillä ajan myötä rikkoutunut rintaimplantti ei välttämättä oireile mitenkään, mutta se on syytä vaihtaa.

Millainen on tyypillinen rintaimplanttipotilaasi?

Mielestäni viime vuosina on entisestään korostunut se, että potilaat toivovat mahdollisimman luonnollista lopputulosta. Rintaimplanttileikkaukseen myös hakeudutaan hieman myöhemmässä elämänvaiheessa. Tyypillinen potilaani on n. 35-vuotias useamman lapsen äiti, joka toivoo saavansa ns. entiset rintansa takaisin synnytysten ja imetysten jälkeen.

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Harkitsetko rintaimplantteja - valitse luotettava plastiikkakirurgi

Rintaimplantit ovat nykyisin hyvin suosittu tapa muokata omaa ulkonäköä. Leikkausta kannattaa harkita rauhassa ja valita yksityisklinikka tarkkaan. Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen vastaa usein esitettyihin kysymyksiin rintaimplanttileikkauksista...

Lue lisää »

Siluetti - Rasvaimu ja rasvansiirto

Rasvaimu ja rasvansiirto tuovat avun moneen vaivaan

Paras tulos rasvaimulla saadaan potilaan painonpudotuksen jälkeen, kun vatsaontelon sisäisen rasvan määrä on saatu pienemmäksi. Rasvaimulla voidaan korjata vartalon ongelmakohtia, joihin dieetti ei pure tai jotka aiheuttavat epätasapainoa vartalossa...

Lue lisää »

Siluetti - Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Nenäleikkaukset ammattitaidolla

Sairaala Siluetin nenäleikkausten perinteet ulottuvat 1970-luvulle. Siluetti on ollut uranuurtajana Suomalaisten nenäleikkausten koulutuksessa järjestämällä yli 10 nenäleikkauksiin liittyvää kansainvälistä koulutustilaisuutta...

Lue lisää »

Siluetti - Kasvojen kohotus ultraäänellä

Voiko ultraääni kohottaa kasvoja?

Kauneuskirurgia on saanut rinnalleen uusia esteettisiä toimenpiteitä, jotka voivat joissain tapauksissa olla jopa vaihtoehtoja leikkaushoidolle. Toimenpiteen valinnassa kannattaa kääntyä kokeneen asiantuntijan puoleen...

Lue lisää »

Siluetti - Silikoni-implanttien valinta

Silikoni-implantin koko valitaan tarkkaan

Oikein valittu implantti antaa luonnollisen lopputuloksen ja palauttaa potilaan kehokuvan vastaamaan enemmän hänen omaa toivekuvaansa...

Lue lisää »

Siluetti - nanorasvansiirto

Nanorasvansiirto sopii silmänalusten hoitoon

Nanorasvansiirto korjaa ihon väriä ja kimmoisuutta. Tekniikka soveltuu parhaiten kasvoihin, erityisesti tummien silmänalusten ja suunympäryksen pintauurteiden hoitoon...

Lue lisää »