Valmista ihosi kesään

Siluetti blogi - Valmista ihosi kesään

Tuija

Kosmetologi

Kesä on taas täällä, ihanaa! Tämä aurinkoinen ajanjakso hoitaa meidän mieltä ja ihoa, mutta pieni muistilista on hyvä olla siitä miten hoitaa ihoaan kesällä, jotta vältytään sen vaurioittamiselta.

Kesällä voimme vaihtaa tuotteet hieman kevyempiin, koska kesällä ilma on lämpimämpää ja kosteampaa jolloin ihomme ei kuiva niin voimakkaasti. Kaikki laserhoidot, kemialliset kuorinnat sekä mikroneulaukset on hyvä tauottaa kesän ajaksi ja palata näihin vasta syksyllä. Mitä sitten voimme kesällä tehdä?

Kasvojen huolellinen puhdistus on ympäri vuoden kaiken a ja o. Puhdistustuotetta tulisi käyttää aamuin ja illoin, mutta etenkin iltaisin. Puhdistustuote puhdistaa ihosta lian ja meikin sekä tasapainottaa ihoa ja tekee siitä vastaanottavaisemman seuraaville tuotteille.

Kasvovesi; sitä ilman ei voi elää! Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä tekee ihosta vastaanottavaisemman seerumeille ja voiteille. Kasvovettä tulisi laittaa iholle aina puhdistuksen jälkeen ja ennen voiteita. Kasvovesiä on monenlaisia ja suosinkin itse sellaisia joita voi huoletta suihkutella pitkin päivää ja jopa meikin päälle.

Kuorinta 1-2 kertaa viikossa poistaa ihosta kuollutta ihosolukkoa ja tasoittaa ihoa. Kun kuollutta ihosolukkoa saadaan säännöllisesti pois tulee ihosta kuulaampi, tasaisempi ja jälleen tuotteet imeytyvät tehokkaammin. Kuorinta kannattaa valita aina ammattilaisen kanssa, jotta voidaan olla varmoja siitä minkälainen kuorinta juuri sinun ihollesi sopii.

C-vitamiini on parasta mitä voit ihollesi antaa, etenkin kesällä! Itse suosin c-vitamiinia seerumin muodossa. Seerumit ovat tehotiivisteitä joihon on laitettu parhaimpia raaka-aineita tiiviimmässä muodossa. Tämän vuoksi se imeytyy tehokkaammin ihoon. C-vitamiini hoitaa, kirkastaa ja heleyttää ihoa, tasoittaa ihon sävyä, häivyttää pieniä pintajuonteita sekä hoitaa aurinkovaurioita.

Seerumin jälkeen tulee laittaa hoitovoide. Hoitovoide valitaan ihotyypin mukaan. Kaikki tuotteet, kuten myös hoitovoide, on suositeltavaa katsoa kuntoon oman kosmetologin kanssa jolloin taataan oikeanlaiset tuotteet ja raaka-aineet juuri sinun ihollesi. Hoitovoide suojaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa.

Älä unohda aurinkosuojaa! Aurinkosuojan käyttö on hyvin tärkeää ihonhoidossa, etenkin keväästä syksyyn. Aurinkosuojan käyttö suojaa ihoamme aurinkovaurioilta, kuten palamiselta ja pigmenttimuutoksilta sekä ennaltaehkäisee ihomme ikääntymistä. Suojakertoimen olisi hyvä olla 30-50 ja saisi sisältää uva- sekä uvb-suojan. Uva-suoja on juurikin ihon ikääntymisen suojaamiseen ja uvb-suoja ihon suojaamiseen palamiselta.