Valmista ihosi kesään!

Siluetti blogi - Valmista ihosi kesään

Tuija

Kosmetologi

Keväisessä auringonpaisteessa havahdumme usein kiinnittämään talven jäljiltä huomiota ihoon. Auringonvalon lisätessä ihon luontaista D-vitamiinin tuotantoa alkaa ihon kuivuus talven jälkeen hiljalleen helpottaa, mutta myös erilaiset ihovirheet tulevat paremmin näkyviin.

Valmista iho kesään

Ensimmäinen askel ihon valmistelussa kesää kohti on ihon perusteellinen puhdistus kosmetologin tekemänä. Timanttihionta tai esimerkiksi kevyet kemialliset kuorinnat valmistelevat ihon vastaanottamaan seerumeita ja hoitovoiteita.

Suosittelen kaikille asiakkailleni vitamiinipitoisten voiteiden ja seerumien ottamista osaksi päivittäistä ihonhoitoa. Laadukkaiden seerumien ja voiteiden ainesosat hoitavat ihoa tehokkaasti ja turvallisesti, ihoa ärsyttämättä.

Seuraavat vitamiinit ihonhoidossa tekevät hyvää iholle, kun valmistaudut kesään:

  • C-vitamiini: C-vitamiini on erittäin kirkastava ja suojaava vesiliukoinen vitamiini. Se elvyttää hyvin ihon sävyä, etenkin pigmenttimuutoksia, sekä silottaa ihoa. C-vitamiinipitoinen voide suojaa ihoa vapailta radikaaleilta sekä ennenaikaiselta ikääntymiseltä. C-vitamiinvoidetta voi käyttää ympäri vuoden, mutta etenkin kevät- ja kesäaikaan se on täydellinen lisä ihonhoitoon. C-vitamiinia sisältävissä tuotteissa on hyvä tarkastaa, että tuote on säilötty oikein, koska muutoin C-vitamiinista ei ole hyötyä. Tähän saat parhaiten vastauksen tuotteen myyjältä.
  • E-vitamiini: E-vitamiini on antioksidanttinen vitamiini, joka suojaa, uudistaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti. E-vitamiini toimii parhaiten C-vitamiinin kanssa tehostamalla C-vitamiinin vaikutusta. E-vitamiini on erittäin kosteuttava ainesosa, jota käytetään paljon ihonhoidossa.

Ethän unohda aurinkosuojavoidetta!

Aurinko tekee sekä mielelle että iholle hyvää, mutta sillä on myös kääntöpuolensa. Aurinko saattaa aiheuttaa ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä ja tuoda esiin sekä korostaa ihossa olevia virheitä, mm. epätasaista ihon väriä tai paikallisia pigmenttimuutoksia. Pigmenttimuutoksia on naisilla useammin kuin miehillä ja muutokset voivat johtua joko hormonaalisista vaihteluista, perimästä tai liiallisesta auringonotosta ilman suojavoiteita. Ihon palaminen ja elinikäinen altistuminen lisäävät myös melanomaan ja ihosyöpien riskiä – muista siis suojautua, ja tutkituta epäilyttävät luomet ajoissa.