Vartalon muotoilu ultraäänellä

Ultraäänimuotoilu on kirurginen toimenpide, jonka avulla vartaloa muotoillaan poistamalla ihonalaista rasvakudosta. Hellävarainen ultraäänimenetelmä soveltuu hyvin runsaan rasvakudoksen poistamiseen ja yleensä hoitoa käytetään vartalon ongelmakohtiin, esimerkiksi vatsan, pakaroiden, reisien tai kylkien muotoiluun.

Hellävarainen menetelmä sopii ongelma-alueiden hoitoon

Ultraäänimuotoiluun ei sisälly voimakasta mekaanista liikettä, joten verenvuoto on vähäistä ja menetelmä ei vahingoita verisuonia, hermoja, kudosta tai lihaksia. Ultraäänimuotoilulla käsitellään tavallisesti ylä- ja alavatsaa, kylkiä, pakaroita, reisien sisäsivuja, lonkkien alueita, polvien sisäsivuja, nilkkojen aluetta tai leuanalusta.

Kenelle vartalon ultraäänimuotoilua suositellaan?

Ultraäänimuotoilu sopii erinomaisesti ylipainoisten ihmisten ihonalaisen rasvamäärän vähentämiseen. Menetelmää käytetään myös monien plastiikkakirurgisten leikkausten yhteydessä, kuten kasvojenkohotusleikkausten, rintojen pienennysleikkausten ja vatsanpeitteiden korjausleikkausten ohessa. Erityisesti menetelmä soveltuu runsaasti sidekudosta sisältävien selän ja niskan sekä rintarauhasen alueen rasvanpoistoon. Ultraäänimenetelmällä voidaan poistaa myös hyvänlaatuisia rasvakasvaimia.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Ennen ultraäänimuotoilua Sairaala Siluetin plastiikkakirurgi tekee asiakkaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman ja kertoo lähemmin hoitoon liittyvistä yksityiskohdista. Ensimmäisellä konsultaatiokäynnillä asiakas saa myös kustannusarvion.

Toimenpide paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa

Sairaala Siluetissa vartalon ultraäänimuotoilu tehdään joko puudutuksessa tai nukutuksessa riippuen hoidettavan alueen laajuudesta. Ihoon tehdään pieni viilto mahdollisimman näkymättömään paikkaan kuten vatsan alueella navan viereen tai häpykarvoituksen alueelle ja reiden ja pakaran väliseen poimuun tai nivustaipeeseen. Ihoviillosta viedään ohut instrumentti ihon alle toimenpiteen suorittamiseksi. Toimenpiteen kesto vaihtelee tunnista kolmeen tuntiin.

Vartalon ultraäänimuotoilusta toipuminen ja jälkitarkastus

Toimenpiteen jälkeen hoidettu alue tuetaan siteillä tai tukiliivillä, jotka auttavat vartaloa muotoutumaan uuteen muotoon. Verenpurkaumien syntyminen estetään tarvittaessa jättämällä kudokseen vuorokaudeksi tyhjennysputkia.

Toipuminen hellävaraisesta ultraäänitoimenpiteestä on nopeaa ja esimerkiksi paikallispuudutuksessa tehdyn toimenpiteen jälkeen kotiin pääsee muutaman tunnin tarkkailun jälkeen. Nukutuksessa tehtävien laajempien toimenpiteiden jälkeen sairaalassa ollaan yön yli.

Täydelliseen toipumiseen vaadittava aika riippuu toimenpiteen laajuudesta. Keskimäärin toipumisaika on kahdesta viikosta kuuteen viikkoon. Lopullisen tuloksen ja vartalon muodon saavuttaminen voi viedä kahdesta kuukaudesta viiteen kuukauteen.

Ultraäänimuotoilun tulos tarkistetaan noin puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ultraäänimuotoilun jälkeistä ihon kiinteytymistä edistetään imurullauskäsittelyllä.

Vartalon ultraäänimuotoilun hinnat

Hinnat alkaen

Vartalon ultraäänimuotoilu - UAL
5930€ (alv 0%)
7353€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää