Vatsan muotoilu ja korjaus (abdominoplastia)

Vatsan muotoilussa, eli abdominoplastisessa leikkauksessa, ylimääräinen iho ja ihonalainen rasvakudos poistetaan sekä vahingoittuneet ja venyneet lihaskalvot korjataan. Abdominoplastiaa pienempi leikkaus on miniabdominoplastia, jossa vatsan alueen ylimääräistä ihoa poistetaan mutta napaa ei siirretä. Miniabdominoplastia on abdominoplastiaa edullisempi toimenpide, joka voidaan Sairaala Siluetissa tehdä myös paikallispuudutuksessa ja päiväkirurgisena toimenpiteenä.

Kenelle vatsan muotoiluleikkausta suositellaan?

Vatsan muotoiluleikkauksesta on apua esimerkiksi raskauden jälkeisten kudosvaurioiden ja kymmenien kilojen laihdutuksen jälkeisen tilanteen korjaamiseksi. Se on tehokas korjausmenetelmä myös vatsan muodon ikämuutoksiin ja se usein helpottaa lihavuudesta syntyneitä selkävaivoja ja taiveihottumaa. Leikkauksen yhteydessä myös vatsanpeitteissä olevat tyrät voidaan korjata.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Siluetin leikkaava plastiikkakirurgi tapaa jokaisen asiakkaan vastaanotolla, jolloin asiakkaan toiveista keskustellaan. Yksilölliseen hoitosuunnitelmaan kuuluu sopivan leikkausmenetelmän valinta sekä tarkka kustannusarvio. Myös leikkaukseen liittyvät riskit käydään huolellisesti läpi.

Hoitosuunnitelmassa ja leikkaustuloksen arvioinnissa voidaan käyttää 3D-kuvausta, jolloin niin asiakas kuin lääkärikin näkevät konkreettisesti leikkausalueet. Leikkausta edeltää kuvauksen lisäksi aina terveystarkastus.

Vatsan korjausleikkauksesta toipuminen ja jälkitarkastus

Vatsan korjausleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Toimenpide kestää yleensä 2-4 tuntia. Toimenpiteen jälkeen potilas jää sairaalaan yleensä kahdeksi päiväksi ja kotimatkalle suosittelemme saattajaa.

Ompeleet poistetaan vatsasta viikon tai kahden kuluttua leikkauksesta. Koska korjausleikkauksessa tuetaan vatsan lihaksia, potilas tarvitsee riittävästi aikaa toipumiseen. Sairausloman pituus on yleensä neljästä kuuteen viikkoa. Leikkausarpien paraneminen on yksilöllistä, mutta yleensä ne vaalenevat melko näkymättömiksi noin puolessa vuodessa.

Sairaala Siluetissa kaikkiin hoitoihin kuuluvat jälkitarkastukset. Leikkauksen jälkeen asiakas kutsutaan jälkitarkastukseen noin kolmen ja kahdentoista kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Abdominoplastia hinnat

Vatsan muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion tehdystä hoitosuunnitelmasta saatte vastaanotolla. Vakuutus voi korvata vatsanmuotoiluleikkauksen, mikäli kyseessä on sairauden tai vamman jälkeinen korjaustoimenpide. Taiveihottumat, tyrät ja selkäkivut voivat olla riittävä syy sairausvakuutuskorvauksiin.

Hinnat alkaen.

Vatsanpeitteiden korjausleikkaus
(sisältää rasvaimun)
8807€ (alv 0%)
10921€ (alv 24%)
Miniabdominoplastia
4026€ (alv 0%)
4996€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutushinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää