Viisi usein kysyttyä kysymystä rintaleikkauksista

Viisi kysymystä rintaleikkauksista

Totta vai tarua? Rintaleikkauksessa saattaa askarruttaa moni asia. Tässä vastaukset viiteen usein kysyttyyn kysymykseen.

1. Rintojen suurennusleikkaukseen implantein hakeutuvat vain nuoret potilaat

Rintojen suurennuspotilaiden keski-ikä on Siluetissa noin 34 vuotta. Tyypillinen potilas on noin 30-vuotias äiti, jonka lapsiluku on täynnä ja toiveena on saada takaisin ”entiset” rinnat, jotka potilaalla oli ennen raskauksia ja imetyksiä.

2. Turhamaiset ihmiset hakeutuvat rintojen suurennusleikkaukseen

Jokaisella naisella on oikeus voida hyvin kehossaan ja mikäli pienet rinnat ovat painaneet mieltä jo vuosia, ei niiden suurentaminen ole turhamaisuutta. Ahdistus siitä, ettei peilikuva vastaa omaa toivetta ja sisäistä kehokuvaa voi olla kokonaisvaltaisesti elämänlaatua huonontava asia. Rintojen suurennusleikkauksessa käyneet potilaat ovat erittäin tyytyväinen potilasryhmä. Moni kertoo tehdyn leikkauksen tuoneen positiivisia muutoksia usealle elämänalueelle.

3. Potilaat toivovat mahdollisimman suuria implantteja

Päinvastoin. Potilaamme hakevat nimenomaan mahdollisimman luonnollista lopputulosta. Onnistuneen lopputuloksen saamiseksi plastiikkakirurgin onkin huomioitava potilaan toiveen lisäksi kunkin potilaan kudosrakenne sekä yksilölliset kehon mittasuhteet ja näiden pohjalta valittava potilaalle parhaiten sopiva ja turvallinen implantti.

4. Rintojen pienennysleikkauksesta ei ole hyötyä

Teemme paljon rintojen pienennysleikkauksia. Aivan liian moni suomalainen nainen kärsii turhaan vuosikausia ylisuurten rintojen aiheuttamista niska-hartiaseudun vaivoista. Rintojen pienennysleikkauksen hakeutumista häpeillään aivan turhaan. Kohtuuttoman painavat ja kookkaat rinnat kannattaisi pienennyttää ennen kuin vaivat kroonistuvat. Jälkitarkastuksen yhteydessä kuulee usein kysymyksen: Miksi ihmeessä en tullut leikkaukseen aikaisemmin?

5. Rasvansiirto rintoihin ei sovellu nuorille naisille

Potilaan ikä ei rajoita toimenpidettä. Jotta rasvansiirto voidaan tehdä, täytyy siirrettävää rasvaa kuitenkin olla riittävästi. Rintojen rasvansiirto on erinomainen menetelmä korjata synnynnäisiä rintarauhasen kehityshäiriöitä kuten rintojen suurta kokoeroa tai putkimaista rintojen muotoa.