Kesän tärkein ihonhoitorutiini on aurinkosuojan käyttö

Siluetti blogi - Kesän tärkein ihonhoitorutiini on aurinkosuojan käyttö

Charlotta

Kosmetologi

Aurinkosuojaan kannattaa panostaa, sillä sen säännöllinen käyttö palkitsee. Auringon vaikutukset näkyvät iholla viiveellä jopa vuosien päästä pigmenttimuutoksina, juonteina ja veltostuneena ihona.

Suurin syy suojata iho on kuitenkin UV-säteilyn aiheuttama syöpäriski. Vaikka joitakin ihomuuksia voidaan hoitaa jälkikäteen mm. pigmenttilaserilla, on huomattavasti helpompaa ennaltaehkäistä ihovauriot.

Aurinkosuojan käytöstä kannattaa tehdä tapa lisäämällä suojavoide päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Vaikkei varsinaista auringonottoa olisi tiedossa, iho kaipaa suojaa myös pilvisellä säällä vaarallisten UV-säteiden lävistäessä pilvet.

Mitä vaaleampi iho, sen korkeampi suojakerroin kannattaa valita, mieluiten vähintään SPF30. Erityisen tärkeää on suojata helposti palavat alueet, kuten nenä ja olkapäät. Mikäli aurigossa oleilee pitkiä aikoja, tuotetta on hyvä lisätä muutaman tunnin välein sekä aina uinnin tai hikoilun jälkeen. Suojavoide tulee puhdistaa iltaisin ja mikäli iholla esiintyy vähäistäkään punoitusta, After sun- tuotteet viilentävät oloa.

Voimakkaita happokuorintoja tai laserhoitoja ei suositella kesällä tehtäväksi, sillä ne voivat lisätä pigmenttimuutoksia yhdessä auringon valon kanssa. Kesäaikaan kasvojen tehohoidoksi kannattaa valita lempeä, mutta tehokas radiofrekvenssihoito. Esimerkiksi leukalinjaa napakoittava Cutera® Titan™ sopii sarjahoidoksi läpi vuoden. Kesän juhlia varten toimii Oxygeneo+RF todellisena tuhkimohoitona. Nämä kesähoidot eivät vaadi toipumisaikaa eivätkä altista ihoa auringolle sen enempää kuin muutkaan kasvohoidot, mutta aurinkosuoja on muistettava.

Koska aurinko kuivattaa ihoa, kannattaa veden juonnin lisäksi tarjota iholle kosteutusta hyaluronihapon muodossa. Hyaluronihappo on ihon luonnollinen tehokosteuttaja, jota löytyy mm. seerumien ja hoitosuihkeiden muodossa.

Pevonian kesäuutuudet:

Hydrating Sunscreen SPF40 69€
- Uva- ja UVB-suoja päivittäiseen käyttöön
- Sisältää sinivalosuojan
- Imeytyy nopeasti ja sopii sekä kasvoille että vartalolle
- Sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa suojaavaa aloe veraa

After Sun Soothing gel 40€
- Rauhoittaa ja viilentää ihoa
- Syväkosteuttaa ihoa ja palauttaa kimmoisuuden
- Sisältää antioksidanttista lumpeenkukkaa
- Käytetään etenkin auringonoton jälkeen

Phyto- Aromatic Mist hoitosuihke 40€
- Virkistää ja ravitsee ihoa
- Sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa suojaavaa aloe veraa
- Mieto ja miellyttävä tuoksu
- Käytä kosteuttavana hoitosuihkeena meikin kiinnittämiseen tai kasvovetenä päivittäin