Arpikorjaus

Arpikudoksen syntyminen on luonnon oma korjausmenetelmä, jolla vaurioitunut kudos korvautuu uudella ja terveellä kudoksella. Pieni pintanaarmu korjaantuu näkymättömäksi, mutta syvät haavat tai palovammat jättävät iholle aina näkyvän ja pysyvän arven.

Olivatpa arvet onnettomuuden tai leikkauksen seurausta, niitä voidaan hoitaa. Ihmisille voi muodostua arpia onnettomuuden tai leikkauksen seurauksena. Arvet ovat aina yksilöllisiä ja niitä hoidetaan erilaisin menetelmin.

Sairaala Siluetissa arpia korjataan leikkauksella tai tasoittamalla arven ihoa hiomalla, kuorimalla tai ruiskuttamalla. Arpileikkauksessa paksuuntunut tai levinnyt arpi ja sen sisältämät vierasaineet poistetaan, arven suuntaa muutetaan tai arpialueen verenkiertoa parannetaan.

Jos arpi on ongelmana, kannattaa varata aika leikkaavan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa arpikorjauksen suunnittelu alkaa aina leikkaavaan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Teemme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman ja käytämme asiakkaasta riippuen joko paikallista arpihoitoa tai ohjaamme asiakkaan Siluetin kosmetologin hoitoon.

Kenelle arpikorjaus sopii?

Arpien hoitoa voidaan tehdä kaikenikäisille. Tilanne kannattaa arvioida heti, kun häiritsevä arpi on syntynyt. Hoito aloitetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Leikkaushoito aloitetaan usein vasta kun arpi on kypsynyt. Kasvoilla esimerkiksi silmäluomien ja huulien liikettä haittaavat arvet hoidetaan leikkauksella mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Monta tapaa hoitaa arpia

Arvet voidaan korjata huomaamattomammiksi esimerkiksi arpien suuntaa muuttamalla. Arven kuoppien ja värin korjaamisessa voidaan käyttää rasvansiirtoa sekä laserhoitoa. Sairaala Siluetissa arpia voidaan hoitaa myös erilaisilla ihon kuorintamenetelmillä: ihon hionnalla, kemiallisella kuorinnalla tai laserkuorinnalla. Jos asiakkaalla on taipumusta arpien liikakasvuun tai kirurginen hoito ei tunnu mielekkäältä, voidaan käyttää paikallista arpihoitoa arven kypsymisen nopeuttamiseksi tai ohjata asiakas kosmetologin hoitoon.

Kuinka arpikorjausleikkaus tehdään?

Sairaala Siluetissa arpikorjauksen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolla. Arpileikkauksessa paksuuntunut tai levinnyt arpi ja sen sisältämät vierasaineet poistetaan, arven suuntaa muutetaan tai arpialueen verenkiertoa parannetaan. Koska arpikorjausleikkauksestakin jää arpi, arpea saadaan paremmaksi, mutta sitä ei voida kokonaan poistaa.

Kasvojen arvet

Verenkierron ja kimmoisuuden vuoksi kasvojen iho on erilaista, vartalon ja raajojen ihoon verrattuna. Siksi kasvoissa arpi paranee ohueksi, jos sen suunta on paranemiselle suotuisa. Kasvojen arpien paranemiseen vaikuttavat myös niiden alla olevat ilmelihakset. Ilmelihaksen suuntainen arpi usein kutistuessaan tulee näkyväksi.

Korvan ympärillä ja kaulan iholla arpi voi kasvaa liian paksuksi ja nousta koholle. Näillä alueilla keloidin, eli arven liikakasvun muodostus on tavallista. Silmäluomissa arvet paranevat näkymättömiksi, jos arven suunta on oikea. Nenän iholla arpi usein häiriintyy talin erityksen takia.

Vartalon arvet

Vartalon ja raajojen iho on erilaista verenkierron ja kimmoisuuden osalta kasvojen ihoon verrattuna. Vartalossa arpi leviää helpommin ja painuu kuopalle. Usein arpi saattaa myös kasvaa liian paksuksi tai nousta koholle. Näillä alueilla keloidin muodostus on tavallista. Siksi vartalon ja raajojen arpihoito poikkeaa kasvojen arpien hoidosta.

Arpikorjausleikkaus hellävaraisesti

Sairaala Siluetissa kudosten hellävarainen käsittely on arpikorjausleikkauksen perusperiaatteita. Verisuonten päät suljetaan tarkasti polttamalla niitä siten, että haavaan syntyy mahdollisimman vähän kuollutta kudosta tai verenvuotoa. Haava ommellaan sisäkautta tukiompeleilla, jotka poistavat kiristyksen leikkausalueelta. Ihon pintaleikkausalue tuetaan teippauksella ja sidoksella, joka estää tarpeettoman liikkeen ja antaa haavalle rauhan parantua juuri siihen asentoon kuin tarkoitus on.

Jälkihoito on arpikorjauksissa tärkeää

Ompeleet poistetaan ennen kuin pintasolukko on ehtinyt kasvaa ompeleen reikään. Teippausta jatketaan haavan tukena mielellään kaksi viikkoa. Sen jälkeen on syytä käyttää aurinkosuojavoidetta niin kauan kuin haava on punoittava. Korjausleikkauksen lopputulos voidaan tarkastaa jo puolen vuoden kuluttua, vaikka arven kypsyminen kestää noin puolitoista vuotta.

Arpikorjaus kustannukset

Arpikorjauksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Ensimmäisellä vastaanotolla Sairaala Siluetissa teemme asiakkaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman ja arvioimme kustannukset. Vammasta tai leikkauksesta syntyneiden arpien hoitokustannuksiin vakuutus ja sairausvakuutus yleensä osallistuvat.

Hinta alkaen alv 0% alv 24%
Pieni arpikorjaus 1387 € 1719 €
Keskisuuri arpikorjaus 2784 € 3452 €
Suuri arpikorjaus 4343 € 5385 €

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää