Nenäleikkaus

Nenäleikkauksen, eli rhinoplastian avulla nenää voidaan lyhentää, pidentää, kaventaa, leventää, suoristaa, madaltaa tai korottaa. Samalla voidaan korjata myös nenän väliseinän vinouden aiheuttamaa nenän tukkoisuutta septoplastian avulla. Tarvittava muutos on erilainen jokaisella potilaalla. Leikkauksen lopputuloksen kannalta on erittäin tärkeää, että nenän korjaus suunnitellaan yhteistyössä potilaan kanssa ennen leikkausta. Nenäleikkauksessa pienikin muodonmuutos voi korjata nenän ulkonäön, kun se on sopusoinnussa kasvojen kokonaiskuvan ja mittasuhteiden kanssa.

Varaa aika kokeneen lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa kasvojen ulkonäön korjaamisen suunnittelu alkaa aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Jo ensikäynnillä, asiantuntijan kanssa käydään läpi kaikki toimenpiteeseen liittyvät vaiheet. Nenäleikkausta suunniteltaessa otetaan valokuvia ja röntgenkuvia sekä tarvittaessa myös purentajäljennökset hampaista. Ainoana sairaalana Suomessa, Sairaala Siluetissa on käytössä 3D-valokuvamallintamisteknologia, jonka avulla nenä ja kallon luut havainnollistetaan. Kolmiulotteinen kuva helpottaa ongelman hahmottamista ja auttaa potilasta ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lisäksi kuvan avulla lääkäri voi verrata hoitotulosta lähtötilanteeseen ja seurata potilaan toipumista.

Kenelle nenäleikkaus sopii?

Synnynnäisistä vioista tai vammoista johtuvia nenän korjausleikkauksia tehdään kaikenikäisille potilaille. Jos kysymyksessä on vamman aiheuttama nenäongelma, esimerkiksi murtuma, kannattaa korjausleikkaukseen hakeutua pikaisesti. Lapsipotilaiden kohdalla tämä on erityisen tärkeää, ettei vamma häiritsisi nenän lopullista muotoutumista.

Pelkästään esteettisin perustein tehtäviä nenän korjausleikkauksia tehdään vain aikuisille potilaille.

Toimenpide nukutuksessa

Sairaala Siluetissa nenäleikkaus tehdään aina yksilöllisesti ja se kestää leikkauksesta riippuen noin 2–3 tuntia. Yleensä leikkaus tehdään nukutuksessa anestesialääkärin valvomana. Potilas kotiutetaan joko samana tai seuraavana päivänä.

Leikkauksesta toipuminen ja sairausloma

Leikkauksen jälkeen nenä tuetaan muotoutuvalla lastalla ja teipeillä, jotka poistetaan noin viikon kuluttua. Kivut ovat harvinaisia, mutta mustelmia voi tulla silmien alle tai poskille, myös turvotusta saattaa esiintyä pitkäänkin. Normaalia on myös, että nenän kärki on tunnoton muutaman viikon leikkauksen jälkeen. Nenäleikkauksesta ei tavallisesti jää näkyviä arpia.

Jälkitarkastus osa hoitoa

Nenän uusi muoto alkaa hahmottua puolessa vuodessa ja lopulliseen muotoonsa nenä asettuu puolessatoista vuodessa. Ensimmäinen jälkitarkastus on noin puolen vuoden kuluttua leikkauksesta. Paranemisen edistymistä voidaan seurata vastaanottokäynneillä sekä eri vaiheissa otetuista valokuvista. Nenäleikkauksessa lopullinen tulos saavutetaan yleensä yhdellä leikkauksella.

Kaikkiin Sairaala Siluetissa tehtäviin leikkauksiin ja hoitoihin kuuluu tarvittavat lastat ja tarvikkeet, ompeleiden poisto, jälkitarkastukset sekä sairaanhoitajan ympärivuorokautinen päivystys.

Nenäleikkaus hinnat

Nenäleikkauksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja anestesiamuodosta. Vastaanotolla tehdään hoitosuunnitelma ja annetaan tarkka kustannusarvio hoidosta. Nenäleikkaus kuuluu sairauskulukorvauksen piiriin, kun nenää leikataan väliseinän vinouden aiheuttaman tukkoisuuden, nenän murtumien tai poikkeavien synnynnäisten kehityshäiriöiden vuoksi.

Hinnat alkaen.

Nenän korjausleikkaus
7407€ (alv 0%)
9185€ (alv 24%)

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää