Siluetti - kauneusleikkaukset ja spapalvelut

TIEDOTE Allerganin anatominen rintaimplantti poistui Euroopan markkinoilta

Rintaimplantteja käyttävillä naisilla on todettu harvinaisena sairautena rintaimplantteihin liittyvää anaplastista suurisoluista imusolmuksesyöpää (BIA-ALCL). Sairauteen liittyy tyypillisenä rinnan myöhäinen turpoaminen (keskimäärin 8 vuotta leikkauksesta) ja yleensä myös nestekertymää. Tauti diagnosoidaan ultraääniohjannassa otetusta kudosnestenäytteestä. Mikäli tauti todetaan ajoissa parantavana hoitona riittää yleensä implantin ja kapselin poisto.

Siluetti lopetti jo vuonna 2011 Allerganin implanttien käytön ja niitä on asennettu sen jälkeen ainoastaan henkilöille, jotka ovat implantin vaihdon yhteydessä halunneet tilalle nimenomaan samanlaisen implantin.

Siluetti suosittelee kaikille rintaimplantin ottaneille, oireettomille henkilöille ultraäänitutkimusta kolmen vuoden välein. Allerganin implantti ei edellytä mitään erityistoimenpiteitä. Tutkimus kannattaa tehdä aiemmin jos rinnoissa on poikkeavaa turvotusta, kipua tai rinnan alueelle on sattunut tapaturma. Esimerkiksi Siluetin asiakkaat saavat kutsun ultraäänitutkimukseen kolmen vuoden välein.

Allerganin anatominen implantti vedettiin markkinoilta kun Ranskan rekisteriviranomainen ei uusinut CE-merkkiä. Syynä tähän oli se, että kyseisiin Biocell-pintaisilla implanteilla on todettu korkeampi BIA-ALCL -syöpäriski kuin muilla implanteilla. On viitteitä, että riski liittyisi implantin karheaan pinnoitteeseen. Muillakin karheapintaisilla implanteilla on todettu tautitapauksia, joskin riski on tutkimusten mukaan ollut huomattavasti matalampi. Australialaistutkimuksen (2017) mukaan BIA-ALCL -riski Biocell-implantilla olisi 1 tautitapaus/3800 implanttia, Siltexilla (Mentor) 1/60 000 implanttia. Sileäpintaisten implanttien riski näyttäisi olevan vieläkin matalampi.

Karheapintaisten implanttien käyttöön liittyy riskien lisäksi monia etuja. Onkin tärkeää, että lääkäri antaa asiakkaalle ennen leikkausta päätöksentekoa varten riittävän suullisen sekä kirjallisen informaation kaikista leikkaukseen liittyvistä riskeistä ja vaihtoehdoista, myös implantin valintaan liittyen.

Lisätietoja:
info@siluetti.fi
010 324 6400

Plastiikkakirurgiset palvelut ammattitaidolla

Sairaala Siluetti on esteettiseen kirurgiaan erikoistunut yksityissairaala. Meillä on vuosikymmenten historia plastiikkakirurgian edelläkävijänä, kehittäjänä ja kouluttajana. Olemme suomalainen perheyritys. Asiantuntevat ja kokeneet plastiikkakirurgimme ovat alansa parhaimmistoa. Tarjoamme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllistä ja monipuolista palvelua ulkonäköön liittyvissä kysymyksissä.

Miksi valita Sairaala Siluetti?

Uskomme jokaisen ihmisen ainutlaatuisuuteen ja oikeuteen nauttia elämästä. Palvelemme monipuolisesti ja yksilöllisesti ulkonäköön liittyvissä kysymyksissä. Haluamme myös edistää terveyttä ja hyvinvointia korjaavin ja ennaltaehkäisevin anti-aging-hoidoin. Kokeneet plastiikkakirurgimme tekevät ikämuutoksiin liittyviä korjausleikkauksia, kuten kasvojen kohotuksia ja silmäluomileikkauksia sekä vartaloa muotoilevia ja rintoja muotoilevia leikkauksia. Menestyksemme perustuu tyytyväisiin asiakkaisiin. Tutustu vuosien varrelta kerättyihin potilashaastatteluihin.

Siluetin kokemus kauneudenhoidon ja esteettisen kirurgian alalla on vertaansa vailla. Palvelumme korkeatasoisuudesta kertoo Sairaala Siluetille ainoana Suomessa myönnetty AAAASF-laatuluokitus, joka takaa korkealuokkaisen potilasturvallisuuden ja edellyttää jatkuvaa laadun tarkkailua.

Mitä on plastiikkakirurgia?

Plastiikkakirurgia on lääketieteellinen erikoisala, joka keskittyy korjaamaan kehon epämuodostumia ja erilaisia ulkomuotoon ja toimintaan liittyviä vammoja. Plastiikkakirurgia voidaan jakaa kahteen pääalueeseen: rekonstroiva eli korjaavaa kirurgiaa ja esteettinen kirurgia.

Rekonstriktiivisessa plastiikkakirurgiassa pyritään palauttamaan ruumiin muoto ja toiminta mahdollisemman normaalin näköiseksi. Esteettiseen kirurgiaan kuuluvat toimenpiteet, joissa muokataan ulkonäköön tai ikääntymiseen liittyviä seikkoja asiakkaan toiveiden mukaan. Korjaavan ja kosmeettisen kirurgian rajaa on vaikea määrittää tarkkaan, koska molemmissa toimenpiteen syyt voivat olla fyysisiä, psyykkisiä kuin sosiaalisiakin.