Lymfaterapia

Lymfaterapia, eli imunestehoito on turvotusta lievittävä ja kehoa ja mieltä rentouttava hoito, jossa hierontaliikkeet ovat hyvin kevyitä ja miellyttäviä, mutta tuloksellisia. Imunestehoito lievittää kipuja ja vaikuttaa positiivisesti verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon.

Imunestehoitoa käytetään leikkauspotilaiden turvotuksen poistamiseen, mutta se soveltuu erinomaisesti mm. painoaan pudottaville, raskaana oleville sekä parempaa unta ja kokonaisvaltaista hyvää oloa kaipaaville.

Yksilöllinen hoito ja hoitosuunnitelma

Jo yhdestä imunestehoitokerrasta on hyötyä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi imunestehoitoa olisi hyvä tehdä sarjahoitona.

Kenelle imunestehoito sopii?

Rentouttavana hemmotteluhoitona tai ennaltaehkäisevänä terveydenhoitona imunestehoito sopii lähes kaikille. Suosittelemme imunestehoitoa erityisesti Sairaala Siluetin leikkausten yhteydessä, ennen ja jälkeen leikkauksen.

Imunestehoitoa käytetään myös raskausarpien ennaltaehkäisyyn sekä turvotuksen poistoon, myös raskausaikana. Hoito auttaa myös unettomuuteen, stressiin, lihassärkyihin ja migreeniin. Imunestehoidolla voidaan myös nopeuttaa solujen uusiutumista, parantaa kudoksen elastisuutta ja ylläpitää ihon kimmoisuutta.

Imunestehoidon voi tehdä kaikenikäisille. Terveelle ihmiselle hoito kerran tai kaksi kertaa viikossa tehtynä on sopiva. Erityisongelmissa voi hoitoa antaa aluksi perättäisinä päivinä, harventaen kertoja tilanteen mukaan.

Imunestehoito Sairaala Siluetissa

Sairaala Siluetissa kevyt, käsin tehtävä hieronta poistaa ihosta ja kudoksesta kuona-aineita ja turvotusta sekä aktivoi solujen hapen ja ravinteiden saantia. Jokainen, noin 60 minuuttia kestävä hoitokerta aloitetaan aina kaulan käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma-aluetta. Imunestehoito parantaa aineenvaihduntaa ja jotta kuona-aineiden poistuminen olisi mahdollisimman tehokasta, suositellaan hoitojakson yhteydessä nauttimaan runsaasti vettä.

Kirurgisten toimenpiteiden yhteydessä tehtävä hoito

Jotta aineenvaihdunta toimii leikkaukseen mennessä mahdollisimman hyvin, suosittelemme Sairaala Siluetissa imunestehoitoa jo ennen leikkausta. Kirurgisten toimenpiteiden jälkeen leikkausalueella voi esiintyä ylimääräistä nestettä, turvotusta, kireyden tunnetta ja mustelmia, joihin imunestehoito auttaa. Kirurginen imunestehoito voidaan aloittaa heti leikkauksen jälkeen, toimenpidealueelle kuitenkin vasta yleensä viikon kuluttua. Hoitoja jatketaan tarpeen mukaan.

Imunestehoito auttaa toipumisessa

Usein plastiikkakirurgisisten toimenpiteiden yhteydessä, niin ennen kuin jälkeen toimenpiteen suositellaan imunestehoitoa, joka on turvotusta lievittävä sekä kehoa ja mieltä rentouttava hoito. Imunestehoito lievittää kipuja ja vaikuttaa positiivisesti verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon.

Hinnasto

Hinnat alkaen.

Lymfaterapia 60min
105€ (alv 24%)


Hinta sarjahoidoille: 5 x 60 min 420 €


Lue lisää lymfaterapiasta

Mihin lymfahoito vaikuttaa?

Lymfahoito vaikuttaa imunestekierron lisäksi verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, sileään lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon (suoliston toiminta, ruuansulatus, seksuaalitoiminnot, rentoutuminen).

Lymfaterapia on rentouttavaa ja ehkäisee leikkauksen jälkeistä turvotusta avaamalla imusuonistoa ja nopeuttamalla kudosnesteiden poistumista leikkausalueelta. Juuri autonomisen hermoston "heräämisen" vuoksi hoito on rentouttavaa. Lymfaa suositellaan mm. turvotusten ehkäisyyn ja leikkausten jälkihoidoiksi turvotuksen vähentämiseen.

Lymfahoitoa käytetään myös arpien hoitoon, raskausarpien ennalta ehkäisyyn, turvotusten poistoon myös raskausaikana, unettomuuteen, stressiin, lihassärkyihin ja migreeniin. Säärihaavapotilaille lymfaa annetaan kudoksen elintoimintoja parantamaan. Lymfalla voidaan myös nopeuttaa solujen uusiutumista, parantaa kudoksen elastisuutta ja ylläpitää ihon kimmoisuutta.

Hoito tehdään käsin

Kevyt käsin tehtävä hieronta poistaa ihosta ja kudoksesta kuona-aineita ja turvotusta sekä aktivoi solujen hapen ja ravinteiden saantia. Jokainen hoitokerta aloitetaan aina kaulan käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma-aluetta. Aineenvaihdunnan paranemisen myötä myös virtsaamisen tarve lisääntyy. Jotta kuona-aineiden poistuminen olisi mahdollisimman tehokasta, suositellaan hoitojakson yhteydessä nauttimaan runsaasti vettä.

Kirurgisten toimenpiteiden yhteydessä tehtävä lymfa

Lymfaa suositellaan annettavaksi jo ennen leikkausta. Näin aineenvaihdunta toimii leikkaukseen mennessä mahdollisimman hyvin, mikä edistää toipumista. Kirurgisten toimenpiteiden jälkeen leikkausalueella voi esiintyä ylimääräistä nestettä, turvotusta, kireyden tunnetta ja mustelmia. Pahin turvotusvaihe on usein toisena aamuna leikkauksen jälkeen. Kirurginen lymfahoito voidaan aloittaa heti leikkauksen jälkeen, toimenpidealueelle kuitenkin vasta yleensä viikon kuluttua. Hoitoja jatketaan tarpeen mukaan.

Helpotusta turvotukseen lymfaterapialla

Lymfahoitoa suositellaan tarpeen mukaan 2-5 kertaa ennen leikkausta ja sen jälkeen. Hoitoa voidaan jatkaa henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Terveelle ihmiselle hoito kerran tai kaksi kertaa viikossa tehtynä on sopiva. Erityisongelmissa voi hoitoa antaa aluksi perättäisinä päivinä, harventaen kertoja tilanteen mukaan.

Lymfaterapia vartalolle

Turvotusta vähentävä hoito vartalolle. Hoidossa käsitellään aina kaulan ja rintakehän alue sekä vartalolta kohdistetusti ongelma-alueet.

Lymfaterapia kasvoille

Turvotusta vähentävä hoito kasvoille. Hoidossa käsitellään kaula, rintakehä ja kasvot.