Rasvaimu kainaloon korjasi aiempaa leikkaustulosta

Aiemmin tehtyä leikkausta joudutaan toisinaan korjaamaan vielä vuosienkin päästä. Syynä voi olla esimerkiksi alun perin epätyydyttävä leikkaustulos tai elämän myötä tulleet muutokset, kuten painonvaihtelut ja ikämuutokset.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Sari, 52 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Pienellä rasvaimulla suuri vaikutus

Sari hakeutui painavien ja elämään hankaloittaneiden rintojen pienennysleikkaukseen jo yli kymmenen vuotta sitten. Hän koki leikkauksen sujuneen ”aika hyvin”. Leikkauksesta jäi kuitenkin epämiellyttävät patit kumpaankin kainaloon. Patteihin tehtiin korjausleikkaus, mutta tulos oli tyydyttävä vain toispuoleisesti. Sarin oikeaan kainaloon jäi runsaasti rasvaa. Patti vaivaa Saria päivittäin ja tekee erityisesti pukeutumisen ja liikunnan harrastamisen hankalaksi.

Kauneuden hinta -ohjelmassa plastiikkakirurgit Katja Puumanen ja Timo Pakkanen analysoivat, olisiko rasvaimusta hyötyä Sarille.

– Sarilla on selkeää epäsymmetriaa leikkauksen jäljiltä. Painon vaihtelut ovat lisänneet rasvakudosta. Voimme korjata toiminnallista haittaa suhteellisen pienellä toimenpiteellä, eli rasvaimulla, Katja Puumanen toteaa.

Sarille tehtiin oikeaan kainaloon 200 ml rasvaimu. Sari oli tulokseen tyytyväinen ja päätti aloittaa aktiivisen liikunnan harrastamisen.