Miksi ihonhoito on tärkeää myös miehille?

Siluetti blogi - Valmista ihosi kesään

Tuija

Kosmetologi

Miehet ovat nykyään yhä enemmän kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Terveelliset elämäntavat, ulkoilu, riittävä levon saanti sekä myös ihonhoito ovat osa yhä useamman arkirutiinia.

Miesten iho on luonnostaan jopa 20-30% naisten ihoa paksumpi ja vahvempi. Miesten ihossa on myös enemmän kollageenia ja lisäksi rasvakudos on tiiviimpää johtuen siitä, että testosteroni saa aikaan aktiivisemman talituotannon ihossa. Näiden seikkojen vuoksi miesten iho pysyy joustavampana ja kiinteämpänä pidempään kuin naisten iho ja se kestää paremmin ulkoisia ärsykkeitä kuten viimaa, pakkasta ja ilmansaasteita. Miesten paksummassa ihossa näkyy iän tuomat muutokset paljon hitaammin kuin naisilla. Ihonhoito on kuitenkin suositeltavaa myös miehille, koska ikämuutoksia kyllä tulee, vaikka ne tulevat hitaammin kuin naisilla. Miehillä kasvaa myös paksuhko partakarva ihossa, jota joudutaan jatkuvasti ajamaan ja lyhentämään. Tämä on iholle rasite, koska se aiheuttaa ihoon usein ärsytystä, punoitusta ja joskus jopa tulehduksia.

Miten miesten tulisi hoitaa ihoaan?

Koska miehen ihossa talineritys on vilkkaampaa kuin yleisesti naisen ihossa, olisi miesten syytä kiinnittää huomiota juuri kasvojen hellävaraiseen mutta tehokkaaseen puhdistukseen sekä hyvään kosteutukseen.

  • Puhdistus aamuin ja illoin tasapainottaa ihoa ja puhdistaa liiallisen talin ja epäpuhtaudet ihosta. Tämän myötä ihosta tulee puhtaampi, pehmeämpi, raikkaampi sekä vastaanottavaisempi.
  • Huolellisen puhdistuksen jälkeen olisi tärkeää, että iho saisi siihen ravintoa ja kosteutusta. Kosteusvoiteen levitys aina puhdistuksen jälkeen olisi erittäin suotavaa, jotta iho pysyisi pehmeänä ja joustavana. Kosteusvoide myös suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä.
  • Aurinkosuojan käyttö on suotavaa etenkin keväällä ja kesällä tai vaikkapa laskettelurinteessä.

Millaiset tuotteet tulisi valita?

Miehille riittää vallan mainiosti muutama tuote, joilla päästään jo pitkälle. Tuotteiden valinnassa olisi tärkeää, että ne sisältävät hyviä ja tehokkaita ainesosia, jotka hoitavat ja korjaavat ihoa myös pintaa syvemmältä. Jos ihoon käyttää pelkästään tuotteita, joissa on paljon esimerkiksi silikonia, tekee se ainoastaan suojaavan kalvon ihoon, mutta ei hoida ihoa muuten. Hyviä ainesosia ovat muun muassa a-, c- ja e- vitamiinit sekä hyaluronihappo, kollageeni ja erilaiset ihonhoidossa käytettävät öljyt.

Ihoon vaikuttavat paljon myös Suomen vaihtelevat vuodenajat. Syksyllä ja talvella alkaa iho yleensä tuntumaan kireältä ja kuivalta sekä monilla saattaa esiintyä jopa hilseilyä kuivemman ja kylmemmän sään vuoksi. Kylminä vuodenaikoina olisi hyvä käyttää hieman paksumpia ja ravitsevampia voiteita ihoon sekä kosteuttavampaa puhdistustuotetta. Keväällä ja kesällä, kun aurinko alkaa taas hellimään lämmöllään, voi tuotteet vaihtaa hieman kevyempiin esimerkiksi geelipohjaisiin tuotteisiin.

Tässä vielä muutama Siluetin tuotesuositus

Medicalia exfoliating cleanser
- Kevyesti kuoriva puhdistustuote jokaisen miehen iholle
Medicalia gentle cleanser
- Kun ihosi kaipaa hellävaraisempaa puhdistustuotetta
Retinol & c care cream
- C-vitamiinin kirkastava ja retinolin uudistava vaikutus kosteuttaa ja viimeistelee ihon
Pevonia for him aqua-gel foaming cleanser
- Maskuliinisella tuoksulla varustettu vaahtoava puhdistustuote joka sopii kaikille ihotyypeille