Pistoshoidot kasvojen ikääntymismuutosten hoidossa

Siluetti blogi - Pistoshoidot

”Veitsetön plastiikkakirurgia” on maailmanlaajuinen trendi, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta. Erilaisia pistoshoitoja kysytään paljon, ja myös tarjonta lisääntyy jatkuvasti. Aiheesta myös uutisoidaan paljon, mutta niin keskustelupalstoilla kuin mediassakin on ajoittain väärää tai jopa virheellistä tietoa.

Kun kyseessä on omille kasvoille tehtävä toimenpide, on asiakkaan syytä saada luotettavaa tietoa ammattilaiselta. Myös pistoshoitopaikan valinnassa on tärkeää olla tarkkana.

Kasvojen ikääntymismuutoksia voidaan hoitaa botuliini- ja täyteainepistoksilla. Botuliinitoksiini lamaannuttaa ilmelihasten toimintaa silottaen ilmeryppyjä. Täyteaineet puolestaan täyttävät syvempiä juonteita korjaten ikääntymisen myötä ilmenevää rasvakatoa ja sen aiheuttamaa kudoslöysyyttä.

Jokainen pistoshoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Botuliinitoksiinilla ja täyteaineilla on erilaiset käyttöaiheet.

Yleisemmin botuliinitoksiinia käytetään otsan ja silmäkulmien alueella, mutta sitä voidaan käyttää myös suupielien ja leuan alueella. Huuliin botuliinitoksiinia ei käytetä. Täyteaineita puolestaan on erilaisia. Useimmiten käytetään elimistöstä vähitellen poistuvia, ns. sulavia hyaluronihappoyhdisteitä. Yleisimmät hoitoalueet ovat huulet, suun ympäristön juonteet, nenänpielen juonteet sekä poskipäät. Myös leukaa ja leukalinjaa voidaan muotoilla täyteaineilla.

Kenelle pistoshoitoja voidaan tehdä?

Pistoshoitoja voidaan tehdä vain terveelle iholle. Botuliinitoksiinihoitoa ei suositella raskaana oleville tai imettäville potilaille. Myös tietyt neurologiset sairaudet estävät botuliinitoksiinin käytön. Botuliinitoksiinia käytetään kuitenkin esimerkiksi migreenin hoitoon.

Raskaus ja imetys eivät ole esteenä täyteainehoidoille, mutta esimerkiksi tiedossa oleva vakava allergia, joka on johtanut anafylaksiaan, voi estää täyteainehoidon.

Yhdistelmähoito tuo usein parhaan tuloksen.

Valitse pistoshoitopaikka huolella

Suomessa botuliinitoksiinihoitoja saa tehdä vain lääkäri tai laillistettu terveydenhuoltoalan ammattilainen lääkärin valvonnassa. Täyteainehoitojen suhteen samanlaista lainsäädäntöä ei Suomessa ole. Asiakkaan tuleekin olla erityisen tarkka hoitopaikkaa valitessaan.

Täyteainehoitoihin liittyy enemmän komplikaatioita kuin botuliinitoksiinihoitoihin. Oleellista on, että hoidon tekijällä on riittävä tieto kasvojen alueen rakenteesta ja laaja kokemus täyteainehoidoista.

Ammattilaisen vastaanotolla arvioidaan aina yksilökohtaisesti, potilaan toiveita kuunnellen, millä pistoshoidolla päästään parhaaseen tulokseen.