Rintojen muodon korjaus

Rintojen muodon korjausleikkauksella Sairaala Siluetissa tarkoitetaan leikkaustoimenpidettä, jolla rintojen riippuvaa muotoa ja mahdollisesti myös kokoa muutetaan.

Rinnan muotoa voidaan korjata kohotusleikkauksella ilman, että rinnan koossa tapahtuu merkittävää muutosta. Voimakkaasti riippuvissa ja pienissä rinnoissa joudutaan joskus yhdistämään kohotusleikkaus ja suurennus implantilla tai rasvasolujen siirrolla sopusuhtaisen lopputuloksen saamiseksi. Toisinaan taas rintojen muodon korjauksen yhteydessä on rintoja syytä pienentää.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa leikkaushoidot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ennen vastaanottoa otetaan sekä tavalliset että 3D- valokuvat. Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja odotuksista. Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgit pyrkivät mahdollisimman luonnolliseen, kehon mittasuhteisiin sopivaan lopputulokseen. Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa käytössä Canfieldin 3D Vectra- mallintamisohjelma, jonka avulla potilaalle pystytään havainnollistamaan muodonmuutosta ja vertaamaan tilannetta ennen ja jälkeen toimenpiteen. Plastiikkakirurgi kertoo potilaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kustannusarvio. Ennen leikkausta rinnat tutkitaan kliinisen tutkimuksen lisäksi tekemällä mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus. Leikkausaika varataan potilaan toiveiden mukaisesti. Sairaala Siluetissa rintojen muodon korjausleikkauksia tekee plastiikkakirurgi Timo Pakkanen.

Kenelle leikkaus sopii?

Sairaala Siluetissa rintojen muodon korjausleikkauksia voidaan tehdä kaikenikäisille naisille. Samassa leikkauksessa rintojen kokoa voidaan tarvittaessa pienentää tai suurentaa. Rintojen muodon korjausleikkauksia voidaan tehdä esimerkiksi imetyksen tai painonpudotuksen jälkeen, vaihdevuosista johtuvien muutosten vuoksi tai rintasyöpäleikkauksen jälkitilan korjausleikkauksen yhteydessä.

Rintojen muodon korjausleikkaukset nukutuksessa, oikea tekniikka minimoi arvet

Rintojen muodon korjausleikkaus tehdään nukutuksessa anestesialääkärin valvonnassa. Leikkaus kestää noin 3–4 tuntia. Leikkauksen jälkeen asiakas jää sairaalaan yhdeksi yöksi ja on suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja.

Rintojen muodonkorjausleikkauksen arvet sijaitsevat käytettävästä tekniikasta riippuen joko ainoastaan nännipihan ympärillä, tai jatkuen pystyarpena alaspäin kohti rinnanaluspoimua. Mikäli rintojen muodon korjauksessa käytetään vain rasvansiirtotekniikkaa, on lopputulos neulanpistojen jäljiltä käytännössä arveton. Leikkauksen jälkeen arvet punoittavat potilaan ihon laadusta riippuen puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Yleensä arvet paranevat kuitenkin melko huomaamattomiksi.

Rintaleikkauksesta toipuminen ja sairausloma

Leikkauksen jälkeen potilaan olo ei tavallisesti ole kovin kivulias. Kotiin kannattaa kuitenkin varata apteekista ns. käsikauppakipulääkkeitä kuten ibuprofeiini ja parasetamoli. Niitä käytetään tarpeen mukaan noin viikon ajan leikkauksen jälkeen. Hyviä rintoja tukevia rintaliivejä käytetään leikkauksen jälkeen noin 4 - 6 viikkoa. Ompeleet voidaan poistaa noin viikon kuluttua leikkauksesta, ellei toimenpiteessä käytetä sulavia ompeleita, joita ei tarvitse poistaa.

Työkyvyttömyysaika rintojen muodonkorjausleikkauksen jälkeen on työnkuvasta ja sen fyysisyydestä riippuen 3–5 viikkoa. Kannattaa varmistaa etukäteen, että voi olla poissa työstään toipumiseen tarvittavan ajan. Liikuntaharrastusten pariin voi yleensä palata 3 – 4 viikon kuluttua .Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.

Rintaleikkauksiin kuuluu jälkitarkastukset

Ompeleiden poiston yhteydessä, noin viikon kuluttua leikkauksesta, rinnat tarkastetaan. Leikkauksen tulos ja rinnan uusi muoto alkavat olla näkyvissä kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta, mutta lopullinen arvio leikkauksen tuloksesta tehdään vasta vuoden kohdalla. Kaikkiin leikkauksiin liittyy aina riskejä. Sairaala Siluetin ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta auttaa aina antamalla hyvät ohjeet, joita noudattamalla riskit minimoidaan.

Rintojen muodon korjaus hinnat

Esteettinen hoito ei yleensä kuulu Kela-korvausten piiriin, mutta rintasyövän tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman hoidosta voi korvausta saada.
Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla.

Hinnat alkaen.

Rintojen muodon korjaus
5556€ (alv 0%)
6889€ (alv 24%)
Rintojen muodon korjaus ja
suurennus
(sisältää implantit, tukiliivit ja tukivyön)
9082€ (alv 0%)
11262€ (alv 24%)

Toimenpide sisältää implantit ja tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää