Vatsan muotoilu ja kiristys (abdominoplastia)

Vatsan muotoilussa, eli abdominoplastisessa leikkauksessa, ylimääräinen iho ja ihonalainen rasvakudos poistetaan sekä vahingoittuneet ja venyneet lihaskalvot korjataan. Abdominoplastiaa pienempi leikkaus on miniabdominoplastia, jossa vatsan alueen ylimääräistä ihoa poistetaan mutta napaa ei siirretä. Miniabdominoplastia on abdominoplastiaa edullisempi toimenpide, joka voidaan Sairaala Siluetissa tehdä myös päiväkirurgisena toimenpiteenä.

Kenelle vatsan muotoiluleikkausta suositellaan?

Vatsan muotoiluleikkauksesta on apua esimerkiksi raskauden jälkeisten kudosvaurioiden ja kymmenien kilojen laihdutuksen jälkeisen tilanteen korjaamiseksi. Se on tehokas korjausmenetelmä myös vatsan muodon ikämuutoksiin ja se usein helpottaa lihavuudesta syntyneitä selkävaivoja ja taiveihottumaa. Leikkauksen yhteydessä myös vatsanpeitteissä olevat tyrät voidaan korjata.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Siluetin leikkaava plastiikkakirurgi tapaa jokaisen asiakkaan vastaanotolla, jolloin asiakkaan toiveista keskustellaan. Samalla lääkäri tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman, valitsee sopivan leikkausmenetelmän potilaan lähtökohdista sekä kertoo yksityiskohtaisesta kustannusarviosta, myös leikkaukseen liittyvät riskit käydään huolellisesti läpi.

Hoitosuunnitelmassa voidaan käyttää 3D-kuvausta, jolloin niin asiakas kuin lääkärikin näkevät konkreettisesti leikkausalueet. Leikkausta edeltää kuvauksen lisäksi aina terveystarkastus.

Vatsan korjausleikkauksesta toipuminen ja jälkitarkastus

Vatsan korjausleikkaus kestää normaalisti muutaman tunnin. Toimenpiteen jälkeen potilas jää sairaalaan yleensä kahdeksi päiväksi ja kotimatkalle suosittelemme saattajaa.

Ompeleet poistetaan vatsasta viikon tai kahden kuluttua leikkauksesta. Koska korjausleikkauksessa tuetaan vatsan lihaksia, potilas tarvitsee riittävästi aikaa toipumiseen. Sairausloman pituus on yleensä neljästä kuuteen viikkoa. Leikkausarpien paraneminen on yksilöllistä, mutta yleensä ne vaalenevat melko näkymättömiksi noin puolessa vuodessa.

Sairaala Siluetissa kaikkiin hoitoihin kuuluu jälkitarkastukset ja leikkauksen jälkeen asiakas kutsutaan jälkitarkastukseen noin kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Abdominoplastia hinnat

Vatsan muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vakuutukset korvaavat vatsanmuotoiluleikkauksen normaalisti, kun sitä käytetään vammojen jälkeiseen kudosten muotoiluun. Taiveihottumat, tyrät ja selkäkivut voivat olla riittävä syy sairausvakuutuskorvauksiin.

Hinnat alkaen.

Vatsanpeitteiden korjausleikkaus
(sisältää rasvaimun)
8387€ (alv 0%)
10400€ (alv 24%)
Miniabdominoplastia
3836€ (alv 0%)
4757€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää