Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto on kasvojen muotoilun menetelmä, jolla saadaan lisää nuorekasta pyöreyttä kasvoihin. Rasva siirretään kasvoihin vatsasta tai reidestä, missä sitä on riittävästi. Rasvansiirto on kirurginen omakudossiirto, jossa muotoillaan kasvoja siirtämällä potilaan omaa rasvakudosta.

Rasvansiirtoa varten rasvasolut otetaan pienellä rasvaimulla potilaan ihonalaisesta rasvakudoksesta vartalolta tai alaraajoista. Rasvansiirtoa käytetään poskipäiden, huulien, huulien ympäristön ja silmien ympäristön muotoiluun sekä kuoppaisen ihon tasoittamiseen.

Varaa aika leikkaavan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa tehtävän rasvansiirtoleikkauksen suunnittelu alkaa leikkaavan plastiikkakirurgin tai erikoissairaanhoitajan konsultaatiolla. Ensikäynnillä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista sekä käydään läpi kaikki oleelliset toimenpiteeseen liittyvät seikat leikkaukseen valmistautumisesta jälkitarkastukseen. Konsultaatiokäynnillä asiakas saa yksityiskohtaisen kustannusarvion suunnitelluista toimenpiteistä.

Siluetissa on käytössä 3D-valokuvamallintamisteknologia, jonka avulla kasvot havainnollistetaan. Kolmiulotteinen kuva helpottaa asiakkaan päätöstä leikkaukseen menemisestä ja auttaa ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lisäksi kuvan avulla lääkäri voi verrata hoitotulosta lähtötilanteeseen ja seurata asiakkaan toipumista.

Kenelle hoito sopii?

Kasvojen rasvansiirto on hyvä menetelmä kasvojen ikääntymisestä johtuvan kudoskadon korjaamiseen. Kasvojen rasvansiirrolla voidaan korjata vammoista tai leikkauksista johtuvia kasvojen kudoskuoppia.

Leikkaus paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa

Kasvojen rasvansiirtoleikkauksen kestoaika vaihtelee alle tunnista reiluun tuntiin. Se voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa anestesialääkärin valvonnassa. Rasvansiirto on lyhytjälkihoitoista kirurgiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kotiin pääsee jo muutaman tunnin tarkkailun jälkeen. Leikkauksen jälkeen kotiutettaessa olo saattaa tuntua vielä heikolta. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja.

Lymfahoito ennen tai jälkeen toimenpiteen parantaa lopputulosta kasvojen muotoilutoimenpiteiden yhteydessä.

Nopea toipuminen

Kasvojen rasvansiirtotoimenpiteen jälkeen hoidettu alue tuetaan teipeillä tai tukipäähineellä, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen. Koska rasvansiirrossa siirretään nimensä mukaisesti rasvaa ihon alle, syntyy sen seurauksena helposti verenpurkaumia ja turvotusta. Mustelmat ja turvotus katoavat parissa viikossa. Jos kivuliaisuutta esiintyy, kipulääkitykseksi riittävät reseptivapaat särkylääkkeet. Rasvansiirrosta ei jää arpia, sillä rasvansiirron kanyylia varten tarvitaan ihoon vain pieni reikä. Kasvojen rasvansiirron jälkeen sairauslomaa ei yleensä tarvita.

Siluetissa jälkitarkastus on osa hoitoa

Leikkauksen tulos tarkastetaan noin puolen vuoden kuluttua plastiikkakirurgin vastaanotolla. Jälkitarkastus on tärkeä osa hoitoa ja se on Sairaala Siluetissa osa hoitosuunnitelmaa ja kuuluu hintaan.

Kasvojen rasvansiirto hinnat ja vakuutus

Rasvansiirron kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat jo leikkaavan lääkärin konsultaatiokäynnillä. Vammojen jälkeisessä kudosten muotoilussa käytettynä tai esimerkiksi aknen aiheuttaman kuoppaisuuden hoidossa sairasvakuutus saattaa korvata rasvansiirtotoimenpiteen.

Hinnat alkaen.

Rasvansiirto kasvoihin
päiväkirurginen
4411€ (alv 0%)
5470€ (alv 24%)
Rasvansiirto pieni (otsa, huulet)
paikallispuudutuksessa
3134€ (alv 0%)
3886€ (alv 24%)

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää